Bebeğiniz için en iyi besin anne sütüdür
bg

Bebeğinizin Gıdalarını Nasıl Saklarsınız?

Bebeğinizin Gıdalarını Nasıl Saklarsınız?

İlk 6 ay sadece anne sütü, daha sonra ek gıda takviyesine geçilmesi gerektiğini fakat 2 yaşına kadar da bu besin düzeninin anne sütü ağırlıklı olarak devam etmesi gerektiğini biliyoruz. Tabii onun bu beslenme planından en faydalı şekilde yararlanması için elimizden geleni yapıyoruz. Besin değerleri güçlü olan menüler hazırlıyor, her zaman taze ve katkı maddesi olmayan malzemeler kullanmaya çalışıyoruz. Peki, sonraki adımı? Bebeğiniz için hazırladığınız yemeklerin daha sonra nasıl ısıtacağınızı, saklayacağınızı ya da koruyacağınızı biliyor musunuz? Bunlar için size birkaç tavsiyemiz var.

Bebek Yemekleri Buzdolabında Nasıl Saklanır?

Bebeğinizin hem taze hem de lezzetli yemekleri tüketmesi için saklama koşulları çok önemli. Bakteriler, oda sıcaklığında çoğalmaya oldukça müsaittir. Bebeğinize yaptığınız yemekleri, buzdolabında bir saklama kabında saklamalısınız. Hatta bu saklama kabı cam bir kavanoz olsa daha sağlıklı bir seçim olur. Buzdolabında bebek yemeğini 2 günden fazla saklamamalısınız. Unutmayın, buzdolabınızın soğutma kuvveti ne kadar iyi olursa olsun bir yemeğin 2 günden daha fazla bekletilmesi, sakıncalıdır. Eğer derin dondurucu kullanıyorsanız, bebeğinizin yemeklerindeki buzu çözmek için yine buzdolabından faydalanabilirsiniz. Yemeğinizi derin dondurucudan çıkarın ve buzdolabına yerleştirin buzdolabında buzun yavaş yavaş çözüldüğünü göreceksiniz.

Dondursak da mı Saklasak?

Hazır laf derin donduruculardan açılmışken, bebeğinizin besinlerini derin dondurucularda da saklayabilirsiniz. Bebeğin yemeklerini parça parça dondurmak, bir yandan yemeğin daha uzun süre dayanmasını sağlarken, bir yandan da yemeğin ziyan olmamasını sağlar. Hazırladığınız püreleri, dilim dilim kestiğiniz etleri ve sebzeleri derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz. Derin dondurucuda cam kavanozları kullanmayın, özel buzdolabı poşetleri ve saklama kapları daha uygun olacak. Çünkü camlar aşırı soğuktan patlayabilir. İçinde yiyeceklerin bulunduğu torbanın üzerine kağıt yapıştırarak tarihi not edin. Böylece sakladığınız yemeğin ne kadar taze olduğunu bilirsiniz. Derin dondurucuda beklettiğiniz besinleri 3 ay içinde mutlaka tüketmelisiniz.

Saklama Kabına Koymadan Önce Dikkat!

Yemeklerinizi soğuduktan sonra saklama kabına yerleştirmelisiniz. Yemeklerinizi yaptıktan sonra kısa bir süre onun soğumasını bekleyin. Bakteri oluşumuna mahal vermemek için bu süreyi uzun tutmayın. Yemeğiniz soğur soğumaz saklama kabına yerleştirip buzluğa ya da derin dondurucuya kaldırabilirsiniz.

Bebek Yemeklerini Isıtma

Bebek yemeklerini ısıtmak, en az onu muhafaza etmek kadar önemli. Dondurulmuş bebek yemekleri oda sıcaklığında çözülmemeli. Onları küçük bir tencerede ısıtarak çözülmesini sağlayabilirsiniz. Eğer sakladığınız besin kavanozdaysa, bir kabın içine sıcak su doldurun ve kavanozu kaba koyun. Tamamen çözünmüş görünen bir besinin her tarafı eşit ısıda olmayabilir. Bebeğinize vermeden önce ısıyı mutlaka kontrol edin. En önemli nokta şu; dondurulup çözdürülmüş bir besini tekrar ısıtmak bakteri üremesine neden olabilir. Bu yüzden dondurduğunuz ve ısıttığınız yemeği tekrar ısıtamayacağınız için küçük küçük porsiyonlar şeklinde yemeklerinizi saklayın.