Çin Takvimi ile Bebek Cinsiyeti Hesaplama
Çin takvimi cinsiyet hesaplama, anne babalar tarafından en çok aranan ve en iyi cinsiyet tahmini takvimlerinden biri olarak görülmektedir.
Anne baba adaylarının merakla beklediği dönemlerden birisi 14. hafta yani bebek cinsiyetini öğrenme zamanıdır. 14 ila 15. haftalarda ultrasonla cinsiyet tahmini yapılabilse de bebeğin kız mı, erkek mi olacağı kesin olarak 18 ila 21. haftalar arasında öğrenilebilir.
Anne baba adayları, 14. haftadan önce de keyifli yöntemler kullanarak bebeğin cinsiyetini erken aşamalarda tahmin etmeye çalışırlar. Anne adayının karnının şekline ya da aşermede istediği yiyeceklere göre bebek cinsiyetinin tahmin edilmeye çalışıldığını duymuş olabilirsiniz. Bir de Maya takvimi, Rus takvimi ya da Japon takvimine göre bebek cinsiyeti belirleme gibi uygulamalar vardır. Çin takvimine göre bebek cinsiyeti hesaplama ise ebeveyn adaylarının en yaygın kullandığı yöntemlerdendir.
Çin Takvimi ile Cinsiyet Hesaplama Nedir?
Çin takvimi ile cinsiyet hesaplamada, anne adayının hamile kaldığı ay ve yaşı baz alınıyor. Tabloda bu iki bilginin kesişiminde ise bebeğin cinsiyeti yer alıyor. Bu nedenle Çin takvimine göre aynı yaşta ve ayda hamile olan annelerin bebeklerinin cinsiyetlerinin de aynı olması gerekiyor. Elbette bu tablo, anne ve babadan alınan X ve Y kromozomlarının cinsiyeti belirlediği yönündeki bilimsel gerçekle uyuşmuyor. Herhangi bir bilimsel araştırmaya dayanmayan bu takvim, ebeveynlik yolculuğunda keyifli anlar yaşamak isteyen ebeveynlerin günümüzde kullandığı bir araç.
Çin takvimine göre cinsiyet tayini, yüzyıllar öncesine ait bazı efsanelere dayanıyor. Efsaneye göre 700 yıldan uzun bir süre önce Çin kraliyet mezarında bir cinsiyet tahmini takvimi bulunmuş. Cinsiyet hesaplama tablosunun kaynağına dair popüler inanışlardan biri de takvimin Çin’in Qing Hanedanlığı döneminde (1644-1911), I Ching yani meşhur Değişimler Kitabı’na dayanarak hazırlandığı yönünde.
Çin cinsiyet takviminin tarihine dair somut bir bilgi olmasa da günümüzde ¨Bebeğim kız mı olacak, erkek mi?¨ sorusuna cevap olarak eğlenceli bir tahminde bulunduğu bir gerçek. Peki, Çin takvimine göre cinsiyet hesaplama nasıl olur?
Çin Takvimi ile Cinsiyet Nasıl Belirlenir?
Çin takvimine göre cinsiyet belirleme tablosunda 18’den 45’e kadar yaş aralığı bulunur. Ayrıca annenin hamile kaldığı zamanı seçebileceği 12 ay aralığı vardır. Bu iki bilginin kesişiminde ise bebeğin cinsiyeti yer alır. Örneğin 29 yaşında bir anne adayının son adet dönemi yani hamile kaldığı ay mart ise bebeği kız olacaktır.
Ancak bu cinsiyet hesaplama aracı geleneksel Çin ay takvimine dayandığı için tarihler miladi takvime göre daha farklıdır. Anne adayları, kendi yaşlarına 1 yıl ekleyerek bu tabloyu değerlendirmelidir.
Örneğin 30 yaşında hamile olup, hamile kaldığı ay mayıs olan anne, tabloda 31 yaş ve mayıs ayının kesişimine bakabilir. Bu senaryoya göre de anne adayının kız bebeği olabilir.
Çin takvimine göre bebek cinsiyeti hesaplamayı aşağıdaki tablo ile yapabilirsiniz:
Bebek cinsiyetini kesin olarak öğrenmek için doktorunuza danışarak ultrason görüntülemesi gibi gerekli testleri yaptırabilirsiniz.
Bebeğiniz için, onun hayat boyu taşıyacağı ismi seçme süreciniz, cinsiyetini öğrenmenizle beraber hız kazanacak. Birbirinden güzel, duyulmamış, anlamlı bebek isimleri önerilerimizi sizin için derledik. En popüler bebek isimleri için hemen tıklayın.