Bebeğiniz için en iyi besin anne sütüdür
bg

Bebek Diş Fırçası Nasıl Olmalı

Bebek Diş Fırçası Nasıl Olmalı?

Diş bakımı büyük küçük herkes için önemlidir. Özellikle bebek diş bakımı gelecekleri açısından çok daha önemlidir. Bir insanın dış fırçalama alışkanlığını kazanabilmesi için bebeklik döneminde diş bakımının yapılması gerekir.

Bebeğin ilk dişi çıktığında tülbent ya da parmak fırçalarla diş temizliği yapılır. Bebek 1 yaşındayken diş fırçası ile tanışabilir. 2,5 - 3 yaş civarında ise dış macunu kullanmaya başlayabilir çünkü ancak bu yaştan sonra tükürme becerileri gelişir. Bebeklik döneminde kullanılacak dış fırçasının seçimi ve bebeğe diş fırçalamayı sevdirmek bu bakımdan oldukça önemlidir.

İşte diş fırçası seçerken dikkat edilmesi gerekenler

  1. Seçim yaparken öncelikle satın alacağınız fırçanın bebeklerin ağız yapısına uygun olmasına dikkat edin. Çünkü yetişkinler için üretilmiş olan fırçalar bebeklerin ağız yapısına uygun değildir.
  2. Bu alışverişe bebeğinizi de dâhil edebilir ve onun kendi seçimini yapmasına imkân sağlayabilirsiniz.
  3. Yaşına ve ağız büyüklüğüne uygun bir fırça satın alın. Bunun için satın alacağınız fırçanın paketinin üzerindeki yaş bilgilerine dikkat edin.
  4. Bebeklerin ve çocukların diş etleri hassas olduğu için yumuşak kıllardan yapılmış fırçaları seçin.
  5. Renkli ve güzel kokulu şeyler bebeklerin dikkatini çeker. Diş fırçalamaya özendirmek için üzerinde sevdiği kahramanların olduğu fırçalar daha çok hoşuna gidecektir.
  6. Aynı şekilde ses çıkaran objeler de bebeklerin çok hoşuna gider. Işıklı ya da müzikli fırçalar bu dönemde diş fırçalama alışkanlığı kazandırmak için en büyük yardımcınız olabilir.
  7. Her fırçalamada en az iki dakika boyunca fırçalamak gerektiği için bu süre boyunca müzik çalan diş fırçalarını tercih edebilirsiniz.
  8. 3 yaşına kadar sadece fırça ve su diş temizliği için yeterlidir ancak bu yaştan sonra yaşına uygun florürlü macunları doktorunuza danışarak kullanmaya başlayabilirsiniz. Diş macununun güzel tat ve kokusu bebekleri diş fırçalama konusunda motive eder.
  9. Fırçanın kılları açılmaya başlayınca hemen yenisi ile değiştirin.
  10. Bebeğinizin düzenli ve doğru bir şekilde diş fırçalamayı öğrenmesi için bu sürece ailece dâhil olun ve bu süreyi eğlenceli bir aktivite olarak değerlendirin.