Bebeğiniz için en iyi besin anne sütüdür
bg

Bebek Kıyafetleri Nasıl Yıkanır?

Bebek Kıyafetleri Nasıl Yıkanır? 

Yeni Alınan Çamaşırları Yıkamak

Yeni aldığınız giysileri bebeğinize giyindirmeden önce yıkamanız gerekiyor. Tekstil firmaları elbiseleri son haline getirirken veya depolama aşamasında küflenmemesi için çeşitli kimyasallar kullanabiliyorlar. Üstelik elbiseler depolanma ve nakliye aşamasında da bakterilere maruz kalabiliyor. Bağışıklık gelişimi tamamlanmamış bebeklerin bakterilerden korunmaları için yeni alınan çamaşırların mutlaka yıkanması gerekiyor. Yeni alınan çamaşırlarda leke olmayacağı için yüksek ısıda yıkamanıza gerek kalmaz ama mutlaka deterjan kullanmalısınız. Çamaşırların etiketlerindeki yıkama talimatlarını kontrol edebilirsiniz.

Leke Çıkarma

Bebek kıyafetlerinde anne sütü veya kusmuk lekeleri olabilir. Ek gıdaya geçildiği zaman henüz çene kasları çok gelişmemiş bebekler, yedikleri yemekleri üzerlerine dökebilirler. Bu yüzden leke çıkarma yöntemlerini bilmek işinizi kolaylaştırabilir.Bebeğinizin sağlığına zarar vermemesi için kimyasal içerikli leke çıkarıcılar kullanmayı tercih etmeyin.
Lekeli çamaşırları duru suda bekletebilir, lekeler yumuşadıktan sonra makinede yıkayabilirsiniz. Yoğun kirlerde ise soğuk suya bir miktar elma sirkesi ya da karbonat ekleyebilirsiniz. Bebek kıyafetlerindeki lekelerin başarılı bir şekilde çıkarılması için izlenmesi gereken adımlara TemizSözlük üzerinden ulaşabilirsiniz.
Lekeli çamaşırları duru suda bekletebilir, lekeler yumuşadıktan sonra makinede yıkayabilirsiniz. Yoğun kirlerde ise soğuk suya bir miktar elma sirkesi ya da karbonat ekleyebilirsiniz.

Bebekler İçin Deterjan Seçimi

Bazı deterjanların leke çıkarıcı etkileri ve koku formülleri yüksektir. Bu yüzden deterjanlar, bolca kimyasal barındırabilirler. Bebeklerin sağlıkları açısından bu deterjanların kullanılmamasında fayda vardır. Alerjik reaksiyonu arttırmamak için renk, boya, parfüm içermeyen deterjanların tercih edilmesi önemlidir. Özellikle siz ebeveynlerinde alerji bulunuyorsa bebeğinizde bugüne kadar herhangi bir alerjik reaksiyon gözlemlemeseniz de kullandığınız deterjanlara daha çok özen göstermeniz gerekir. Çünkü ebeveynlerinde alerji bulunan bebeklerde alerji görülme ihtimali %70’tir. Bunun için bebeğinizin cildi için hipoalerjenik formüle sahip ve dermatolojik olarak test edilmiş sıvı bebek deterjanlarını tercih edebilir, bebeğinizin cildini alerjik reaksiyonlara karşı koruyabilirsiniz. Olması gerekenden fazla miktarda deterjan kullanmak, kıyafetlerde partikül ya da kimyasal madde kalmasına neden olabilir. Dolayısıyla, deterjan mümkün olduğunca az kullanılmalıdır. Eğer hassas ciltlere özel bir deterjan kullandığınız halde bebeğinizin cildi hala deterjana döküntü, kaşıntı gibi reaksiyonlar çamaşırları iki kere durulamanız ya da doğal sabunları tercih etmeniz gerekebilir.

Ütüleme

Bebeğin çamaşırlarını ütülerken fazla buhardan kaçınmalısınız. Yüksek buhar çamaşırı nemlendirir ve nem, bakteri üremesini kolaylaştırır. Ütü işleminden sonra pamuklu kıyafetlerin sertleşmesi bebeğin cildini tahriş edebilir. Bunun için pamuklu giysileri ütülerken yüksek ısı kullanmamanızda fayda vardır.