Kamp yapmak, bebeğinizin doğaya dokunması ve yeni keşiflerde bulunması için ona eşsiz bir fırsat sunacaktır. Bebekli kamp yapmayı kolay hale getirecek ipuçlarına göz atarak bu deneyimi tadabilirsiniz.
1. Lokasyonu Doğru Seçin
İlk defa bebekle çadır kampı yapıyorsanız evinizden çok uzak olmayan, banyo ve elektrik gibi bazı temel ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz hizmetlerin verildiği bir kamp alanını tercih edin. Bebeğinizin gece uykularında değişiklik olabileceğini düşünerek de kamp kuran diğer insanlardan biraz uzakta bir alana çadırınızı kurun. Bu bebeğinizin ağlama seslerinden dolayı tedirgin olmamanızı sağlar.
2. Kat Kat Giyinin
Hem siz ebeveynleri kat kat giyinin hem de bebeğiniz bu şekilde giydirin. Böylece değişen hava koşullarına karşı hazırlıklı olabilirsiniz. Gece için de bebek uyku tulumu gibi bebeğinizin üzerine örtü örtmenizi gerektirmeyen bir kamp ekipmanı alabilirsiniz.
3. Pratik Yemekler Hazırlayın
Bebeğiniz, 6 aylıktan küçükse ve süt emiyorsa bu siz ebeveynlerin sadece kendiniz için yemek hazırlayacağınız pratik bir kamp deneyimi olabilir. Bebeğiniz devam sütü içiyorsa ya da ek gıdaya geçiş yaptıysa da kolaylıkla beslenmesini sağlayabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken en önemli şey, temiz su kaynağına ulaşabilmenizdir. Bebeğinizin suluğunu dezenfekte etmek için kamp alanında su kaynatabilirsiniz. Bebeğiniz daha büyükse ve katı gıda yiyorsa anne baba olarak kendinize ve bebeğinize uygun tek çeşit yemek hazırlayın. Bu, yemek ve temizlik için harcayacağınız süreyi azaltacaktır.
4. Annenin Rahatını Sağlayın
Çadırda yatarak emzirmek sırt ağrısına sebep olabileceği için anneyi biraz zorlayabilir. Bu yüzden emzirirken annenin sırtını ve kol altını destekleyecek yumuşak örtü ya da yastık gibi malzemeleri yanınıza alın. Fazla eşya taşımak istemiyorsanız da uyku tulumunuzu katlayın ve annenin sırtına destek olarak yerleştirin. Emzirirken üşümemesi için de eşinize bir örtü verin. Çadır önüne gölgelik kurarak da açık havada güneşten rahatsız olmadan bebeğinizin süt emmesini sağlayabilirsiniz.
5. Mevsim Koşullarına Uygun Malzemeler Bulundurun
Bebekle kamp yapmak için gideceğiniz yer göl kenarına yakınsa ya da sıcak havada kamp yapacaksanız sinekleri bebeğinizden uzak tutacak sinek kovucu bant ya da çadırınıza damlatabileceğiniz esansiyel yağları yanınızda bulundurun. Özellikle 6 aydan küçük bebeklere güneş koruyucu krem önerilmediği için bebeğinizin ince pamuklu uzun kollu kıyafetler giymesini sağlayın. İlkbahar gibi yağış görülen mevsimlerde ise yürümeye başlayan bebeğiniz için yağmur botu ve şapka alın.
6. Temel Bebek İhtiyaçlarını Yanınıza Alın
Bebeğinizin gün içerisinde ihtiyacı olan yedek kıyafet, bebek bezi, pişik kremi gibi ihtiyaçlarını yanınıza alın. Bebeğiniz devam sütü içiyorsa yeterli miktarda bulunduğundan emin olun. Ateş ölçer, yara bandı ve dezenfektan gibi sağlık ihtiyaçlarına da çantanızda yer açın.
7. Beklentilerinizi Önceliklendirin
Hızla akan bir nehrin yanında uyumak ya da dağ zirvesinde kamp kurmak eğlenceli tercihlerden birisidir. Ancak özellikle emeklemeye ya da ilk adımlarını atmaya başlamış bebeğinizle ailece kamp yapacaksanız önceliklerinizi gözden geçirmenizde fayda olabilir. Milli parklar içerisinde bir kamp tesisinde kalmak ve yıldızların altında uyumak, bebeğinizin güvenliği için daha uygun bir tercih olabilir. Unutmayın, bebeğiniz kampa gitme konusunda tecrübe kazandıkça seçeceğiniz lokasyonlarda daha özgür olabileceksiniz.