Bebeğiniz için en iyi besin anne sütüdür
bg

Bebekli Aileler İçin Deprem Çantası

Türkiye, şiddetli depremlere neden olması muhtemel deprem kuşakları üzerinde bulunuyor.  

Her afetin öncesi sonrası ve sırası olmak üzere 3 kısmı bulunur. Eğer afetin öncesi kısmına hazır olursak daha sonraki kısımları daha kolay atlatılacaktır. Öncelikle binanın hazır olması, yönetmeliğe uygun olması önemlidir. Afet ve acil durum planı mutlaka oluşturulmalıdır.  

Ülkemizin deprem bölgesinde yer aldığını ve her an bir deprem yaşama ihtimalimiz olduğunu göz önünde bulundurursak, "Deprem çantası hazırlarken neler konulmalıdır?" sorusunun yanıtı olan eşyaların bilincinde olmalı, depreme karşı hazırlığımızı buna göre yapmalıyız. Zira, olası bir deprem halinde deprem çantasında olması gerekenler oldukça önem taşıyor.

Deprem gibi doğal afetleri önleyemeyiz ama hazırlıklı olabiliriz. Önceden hazırlayacağınız deprem çantasını evin kolay ulaşılabilir bir yerinde tutarak, ihtiyaç anında yanınıza alabilirsiniz. Hatta aracınız varsa böyle bir çantayı aracınızda da bulundurabilirsiniz. Bebekli aileler için hazırladığımız deprem çantası listesini yakınlarınızla da paylaşarak daha fazla ailenin bilinçlenmesini sağlayabilirsiniz. Hiç kullanmak zorunda kalmamak dileğiyle, deprem çantası listemizi aşağıda sizlerle paylaşıyoruz 👉🏼 ...

Deprem Çantasında Hangi Eşyalar Olmalı  

Acil durum çantası olarak da bilinen deprem çantasının ne kadar önemli olduğundan bahsettik. Peki, ihtiyacınız olan farklı kategorilerden malzemelerin bulunduğu bir afet ve acil durum çantasının içerisinde neler olmalı? İşte, deprem çantasının içerisinde olması gerekenler: Öncelikle bebeğinizin ihtiyacı olabileceği malzemeleri görebilirsiniz.


Bebek ilaçları: Bebeğinizin kullandığı ilaçları, d vitamini ve demir damlasını, çantanızda bulundurun. Son kullanma tarihlerine dikkat edin. .

Beslenme ürünleri: Bebeğinizin beslenmesi için gerekli beslenme malzemeleri yanınızda olmalı. Anne sütü yoksa ya da yetersizse ayına uygun kullanıma hazır mamalar bulundurun. Ürünlerin son kullanma tarihlerini kontrol edin.

Islak mendil: Bebeğinizin bezini değiştirme esnasında ve temizlik ihtiyacında kullanmak üzere en az iki paket ıslak mendil aldığınıza emin olun.

Bebek bezi: Bebeğinizin tuvalet ihtiyacı için çantanıza bezlerini koymayı unutmayın.

Giysi: Uzun süre eve tekrar girememe sıkıntısına karşı; battaniye, eldiven, giyecek, iç çamaşırı gibi eşyaları unutmayın.

Oyuncak: Güvenli ve huzurlu bir ortam yaratmak için bebeğinizin sevdiği bir oyuncağını ve kitabını çantanızda bulundurun.



Su: İnsan susuzluğa en fazla 3-5 gün dayanabilir. Uzun süre susuz kalmak böbrekleriniz için sağlık sorunları oluşturabilir.

Yiyecek (Uzun süre dayanıklı): Yüksek enerji içeren gıdalar; fıstık ezmesi, konserve, kraker, enerji barları gibi yiyecekler, açlık anında kurtarıcınız olacaktır.

İlaçlar (Kişisel reçeteli ilaçlar): Kullanımı mecburi kişisel ilaçlarınızı, temin edememe ihtimaline karşı stoklayın.

Radyo (Yedek pilleriyle): Olası bir deprem durumunda, sizin dış dünya hakkında bilgi sahibi olmanıza yardımcı olur.

İlkyardım Çantası: Yaralanmalara acil müdahale edilmesini sağlar.