Bebeğiniz için en iyi besin anne sütüdür
bg

Hamilelik Döneminde Kahvaltı

Hamilelik Döneminde Kahvaltı

En önemli öğünün kahvaltı olduğunu birçok uzmandan duymuşsunuzdur. Bebeğinizle beraber güne iyi bir başlangıç yapmak için hamilelikte kahvaltı daha bir önem kazanıyor. İyi bir kahvaltı, bebeğinizin sağlıklı gelişimi için ihtiyaç duyduğunuz vitamin ve mineralleri içerir. İhtiyacınız olan kaloriyi kazanabilmek ve enerjinizi yükseltmek için en iyi çözüm yine kahvaltı.

Hamilelik döneminde kahvaltı hazırlarken biraz daha hassas olmanız gerekiyor. Tahıllar, süt ürünleri ve meyveler menünün olmazsa olmazları arasında bulunuyor. Kahvaltı sadece bunları kapsamıyor tabii. İşte hamilelikte sağlıklı kahvaltı hazırlamanın yolları.

Hamillelikte Kahvaltı Önerileri

Kahvaltının en aranan ismi: Tahıl

Vücut, beyaz rafine şekerlerden oluşan gıdalardansa tahılları sindirir ve daha yavaş özümser. Bunun için kahvaltılarınızda mutlaka tahılları bulundurmalısınız. Tahıllı yiyeceklerin ayrı ayrı faydaları bulunur. Mesela yulaf ezmesi, belirli doğum kusurlarını önlemeye çalışan besin olan özellikleri içerir. Yulaf ezmesi ve C vitamini sağlayan meyvelerle zenginleştirilmiş kahvaltı, sizin için harika bir seçim olabilir. Tahıllarla oluşturulmuş kahvaltılar bebeğinizin kan tedarikini sağlayacak demir ihtiyacını da karşılar. Tam buğday unu ile yapılmış ekmek, fıstık ezmesi, krem peynir besleyici kahvaltı seçeneklerinden. 

Güne başlarken kalsiyum takviyesi önemli

Kalsiyum, bebeğinizin güçlü kemik ve dişlerinin oluşmasına yardımcı olur. Ayrıca sağlıklı kasları ve sinirleri desteklediği için gebelik sırasında gereklidir. Kahvaltıda süt ürünlerini tercih etmek, kalsiyum için önemli. Fındığın yanında, içine taze meyveler doğranmış bir kase yoğurt, yağsız peynirler kalsiyum takviyesi için sofranızda bulunmalı.

Tabii ki Yumurta

Protein anne karnındaki bebek gelişimi için gereklidir. Aynı zamanda hücrelerinizin yenilenmesi ve bağışıklık sistemi güçlenmesine de destek olacaktır. Bunun için kahvaltı sofrasında protein sağlayan en güçlü yiyecek olan yumurtanın bulunması gerekiyor. Yumurta 1 gün ara ile tüketilebilir. Fazla haşlanmış veya omlet tarzında karıştırılmış yumurta, anne adayının kahvaltısı için sağlıklı bir seçim. Hem protein takviyesi hem de lezzetli kahvaltılar için kendinize az yağlı, kaşar peynirli bir omlet yapabilirsiniz. Protein kaynağı sadece yumurta değil tabii. Süt, peynir, badem, ceviz gibi besinler de kahvaltınızda bulunabilir.

Taze meyvelerinizi unutmayın

Kahvaltıda taze meyve yemenin en önemli faydalarından biri, elde edilen lif miktarıdır. Lif takviyesi çoğu hamilenin şikâyeti olan sindirim sorunlarının çözümüne yardımcı olur. Kuru erik, armut ve narenciye bu konuda size yardımcı olacaktır. Yüksek lif oranıyla bilinen portakal, içerdiği c vitaminiyle hem sizin hem de bebeğinizin bağışıklığını güçlendirir. Vitamin, mineral, protein ve lif bakımından zengin, besleyici bir kahvaltı için taze meyveleri (Şeftali veya ananas lezzetli bir seçim olabilir.) ve yoğurdu taze sıkılmış portakal suyu eşliğinde tüketebilirsiniz.