Bebeğiniz için en iyi besin anne sütüdür
bg

Bebeklerde Gaz Sancısı Nasıl Önlenir?

Bebeklerde İlk Aylarda Görülebilen Gaz Problemi

bebeklerin sindirim sistemlerinin tam olarak gelişmemiş olması sebebi ile meydana gelir. Genellikle 3 hafta ile 3 ay arasında yoğun olan gaz sancıları ile başedebilmek için:
Bebeğiniz anne sütü ile besleniyor ise: 

  • Beslenmenize dikkat edin, çiğ soğan-sarımsak,portakal, kavun,kayısı, bakliyatlar, cola-soda gibi gazlı içecekler tüketmeyin. 
  • Beslenme sonrası bebeğinizin dik pozisyonda sırtını sıvazlayarak mutlaka gazını çıkartın.
  • Bebeğinizin kakasını takip edebilirsiniz. Bebeklerde kaka rengi ve yoğunluğu bize birçok şey anlatır. Bebek kaka rengi yeşil, sarı, kahverengi, kırmızı ya da siyah gibi çeşitli renklerde olabilir. Bazı renkteki kakalar son derece normalken, bazı renkteki kakalar doktora danışılması gereken durumların habercisi olabilir. Kaka yoğunluğu bebeklerde kabızlık ya da ishal gibi durumların ipuçlarını verebilir. “Kaka Takibi Aracı”nı bebeğinizin kakasını gözlemlemenize yardımcı olması için uzmanlarla birlikte tasarladık. Bebeğinizin kaka fotoğrafını yükleyerek saniyeler içinde testi tamamlayabilir, bu sayede bebeğinizin gelişimiyle ilgili dikkat etmeniz gereken işaretleri fark edebilirsiniz. Sonuçlarınıza göre gereken durumlarda doktora danışabilirsiniz. Teste başlamak için tıklayınız.

 

Bebeklerde gaz sancısı ve kolik hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız.

Bebeğiniz formül mama ile besleniyorsa:

  • Doktorunuz biberon  ile beslenmenizi önerdiyse çok  yavaş akışlı veya çok hızlı akışlı biberonlar bebeğinizin hava yutmasına neden olabilir. Bebeğinizin ayına uygun bir biberon seçtiğinizden emin olun
  • Biberonu çalkalama sırasında köpük oluşuyorsa gaz sancısına neden olabilir, dairesel hareketlerle çalkalama yapın veya biberon üzerinde oluşan köpüğü bir kaşık ile alın.
  • Yukarıdaki bilgilere ek olarak gazlı bebeklerin beslenmesi için doktorunuza danışabilirsiniz.