Bebeğiniz için en iyi besin anne sütüdür
bg

Devam Sütü Nasıl Hazırlanır

Bebeğiniz için en üstün besin anne sütüdür. Anne sütü ile beslenmenin mümkün olmadığı durumlarda doktorunuza danışınız. Anne sütü eksikliği ya da yokluğunda ise doktorunuzun tavsiyesi ile bebeğinize ayına uygun devam sütü verebilirsiniz.

Çocuk devam sütlerini çevrenizden mama, bebek maması, devam maması gibi isimlerle duymuş olabilirsiniz. Devam sütü nasıl hazırlanır sorusunun cevabını size detaylı olarak açıkladık. Çocuk devam sütlerini hazırlarken suyun ısısı, suyun miktarı, kullanılan mamanın ölçek sayısı ve mamanın yeterince çalkalanması çok önemlidir. Çocuk devam sütlerini nasıl hazırlayacağınızı ve hazırlarken nelere dikkat etmeniz gerektiğini sizin için detaylıca açıkladık.  

Çocuk devam sütünü hazırlarken nelere dikkat etmelisiniz?

  • Çocuk devam sütü, kutusunda belirtilen hazırlama talimatlarına uygun şekilde hazırlanmalıdır.
  • Çocuk devam sütü vücut ısısında olmalıdır, el bileğinize bir iki damla damlatarak kontrol edebilirsiniz.
  • Çocuk devam sütünü her seferinde taze olarak hazırlamalısınız.  
  • Çocuk devam sütünü kutu üzerinde belirtilen ölçek sayısına uygun olarak hazırlanmalıdır.
  • Bebeğinizi çocuk devam sütü ile beslerken beslenme pozisyonuna dikkat etmelisiniz. Bebek anne kucağında, başı annenin kolu ile desteklenir pozisyonda olmalıdır.

Bebek maması nasıl hazırlanır;

  • Öncelikle ellerinizi yıkayın. Biberonu, kapağı ve emziği kullanmadan önce temizleyin ve bir su kabında 10 dk kaynatın. 
  • Bebek maması hazırlamak için kullanacağınız suyu 10 dakika kaynatıp, 40 derece seviyesine kadar soğumasını bekleyin. 
  • Kaynatılmış ılıtılmış suyun beslenme tablosunda belirtilen miktara uygun olarak biberona doldurun. Üzerine de beslenme tablosundaki su miktarına uygun miktardaki ölçek sayısına göre mamasını ekleyin. Genelde bu miktar her 30 ml su için 1 ölçek mamadır. Ancak kutu üzerinden kontrol ederek hazırlamanız en doğrusu olur.
  • Biberonun ağzını kapatın ve kutu üzerinde belirtildiği şekilde çalkalayın. 
  • Biberonun ağzını açıp emziğini takın. Mamayı bebeğinizin içebileceği sıcaklığa kadar soğutun. (Bileğinizin iç kısmına damlattığınızda ne sıcak ne de soğuk hissetmelisiniz) 

Videodan Aptamil Çocuk Devam Sütü’nün nasıl hazırlandığıyla ilgili detaylı bilgileri görebilirsiniz.  

 

Aptamil Çocuk Devam Sütlerinin Hazırlama Ölçüleri

Her 30 ml su için 1 ölçek Devam Sütü kullanmalıdır.

Aptamil 1 Nasıl Hazırlanır?

*Aptamil 1 bebek sütü doktorunuzun önerisine göre doğumdan itibaren bebeğinizin 6 ayı dolana kadar kullanılır. Aşağıda yer alan örnek beslenme tablosundan yararlanabilirsiniz.

Aptamil 2 Nasıl Hazırlanır?

6-9 ay aralığındaki bebekler için kullanılan Aptamil 2 devam sütü, bebeklerin 6 ayı dolduktan sonra kullanılmaya başlanır ve 9 ayı dolunca Aptamil 3 devam sütüne geçiş yapılır. Aşağıda yer alan örnek beslenme tablosundan yararlanabilirsiniz.

Aptamil 3 Nasıl Hazırlanır?

9-12 ay aralığındaki bebekler için kullanılan Aptamil 3 devam sütü, bebeklerin 9 ayı dolduktan sonra kullanılmaya başlanır ve 12 ayı dolunca Aptamil 4 çocuk devam sütüne geçiş yapılır. Aşağıda yer alan örnek beslenme tablosundan yararlanabilirsiniz.

Aptamil 4 Nasıl Hazırlanır?

12-24 ay aralığındaki bebekler için kullanılan Aptamil 4 Çocuk Devam Sütü, bebeklerin 12 ayı dolduktan sonra kullanılmaya başlanır ve 24 ayı dolunca Aptamil 5 Çocuk Devam Sütü'ne geçiş yapılır. Aşağıda yer alan örnek beslenme tablosundan yararlanabilirsiniz.

Aptamil 5 Nasıl Hazırlanır?

24-36 ay aralığındaki bebekler için kullanılan Aptamil 5 Çocuk Devam Sütü, bebeklerin 24 ayı dolduktan sonra kullanılmaya başlanır ve 36 ayı dolana kadar kullanılır. Aşağıda yer alan örnek beslenme tablosundan yararlanabilirsiniz.

 

*Bebeğiniz için en üstün besin anne sütüdür. Anne sütü ile beslenmenin mümkün olmadığı durumlarda doktorunuza danışınız.