Bebeğiniz için en iyi besin anne sütüdür
bg

17 Aylık Bebeğin Günlük Rutini

Bebeğinizin 17. Ayı

17 aylık bebeğinizin birçok beceriyi kazanmaya başladığını fark edebilirsiniz. Daha fazla sayıda kelime kullanıp etrafına karşı daha çok merak duyabilir. Evinizdeki tüm dolapların içini dikkatle inceleyip eliyle işaret ederek size sorular sorabilir. Bunlar bebeğinizin gelişiminin hızla devam ettiğinin işaretleridir. Ancak her bebeğin gelişimi kendine özgüdür. Bebeğinizin erken çocukluk dönemi gelişimini desteklemek için ona günlük rutinler belirleyebilirsiniz. 

17 aylık bebek rutini; beslenme, uyku düzeni ve oyun programından oluşabilir. ¨17 aylık bebek ne kadar uyur?¨ ya da ¨17 aylık bebek kaç saatte beslenmeli?¨ sorularının cevabına geçmeden önce önemli bir hatırlatma yapmak isteriz: Bebeğiniz için rutinler oluşturmak kadar bu düzeni korumak da önemlidir. Bebeğinizin kendini güvende hissetmesini sağlayacak rutin devamlılığı için bağışıklık sistemini desteklemeye özen gösterebilir, günlük rutinini devam ettirebilirsiniz.

17 Aylık Bebeğin Günlük Beslenme Rutini

Bebeğinizin bağışıklığını korumanıza yardımcı olacak en büyük destekçiniz anne sütüdür. Anne sütündeki zengin içerik sayesinde, bebeğinizin bağışıklık sistemi desteklenir. Eksikliği ya da yokluğunda ise doktorunuzun tavsiyesiyle çocuk devam sütü ile bebeğinizi besleyebilirsiniz.

Doktorunuza danışarak anne sütünün hiç verilemediği veya yetersiz olduğu durumlarda Aptamil 4 Çocuk Devam Sütü kullanabilirsiniz. Kanıtlanmış prebiyotikler içeren Aptamil Çocuk Devam Sütü içeriğindeki D vitamini ile  bebeğinizin bağışıklık sisteminin normal işlevini destekler.* (Bebeğinize en iyisi anne sütüdür, eksikliğinde doktora danışınız.)  

Bebeğinizin gıda öğünlerinde de bağışıklığını destekleyen besinlere yer verebilirsiniz. Bu şekilde bebeğinizin vücut direncini arttırabilirsiniz. Örneğin ek gıda öğünlerini A vitamini açısından zengin şeftali, kabak, havuç gibi gıdalar, C vitamini bakımından zengin turunçgiller, maydanoz, domates ve çinko kaynağı kırmızı et, yoğurt gibi besinlerle hazırlayabilirsiniz. 

17 Aylık Bebeğin Günlük Uyku Düzeni

Bebeğiniz sabah uyandıktan sonra yaklaşık 6-7 saat uyanık kalabilir, sonrasında ise 2-3 saat süren bir öğle uykusuna yatabilir. Gece uykusu ise 11-12 saat sürebilir. Ancak bazı bebekler 18 aylık olana kadar gündüz 2 kere uyumaya devam edebilirler. Bebeğinizin uyku ritmi günde 2 sefer ise bunu değiştirmenize gerek yoktur. 

Bebeğinizin uyku düzenini korumak onun gelişimi açısından önem taşır. Bebeğinizin bağışıklık sistemini beslenme ile destekleyerek uyku düzenini korumasını sağlayabilirsiniz.

İki yaşına kadar uyku düzenindeki değişimlerle ilgili bilgi almak için ¨Bebeklerde 1 Yaşından Sonra Uyku Düzeni Değişir mi?¨ başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz. Bebeğinizin günlük rutinine dair paylaştığımız örnek tabloyu incelerken her bebeğin gelişiminin ve günlük düzeninin kendine özgü olduğunu hatırlamanızda fayda vardır. 

17 Aylık Bebeğin Günlük Oyun Programı

İlk adımlarını atmaya başlayan bebeğiniz oyuncakları tutup sürükleme ya da topa ayağı ile vurma gibi oyunlara ilgi duyabilir. 17 aylık bebeğinizin becerilerini gözlemleyerek onun gelişimine uygun oyunları seçebilirsiniz.

17 Aylık Bebeğin Günlük Rutin Tablosu

07.00-Uyanma,bez ve üst değişimi.

08.00-Kahvaltı, Anne sütü. Eksikliğinde doktorunuz önerdiyse Aptamil Çocuk Devam Sütü

09.00-Eğitici aktivite,öğrenme

09.30-Ara öğün.

10.00-Bez değiştirme, oyun, eğitici aktivite.

11.00-Açık hava gezintisi.

12.00-Öğlen yemeği.

13.00 -Eğitici aktivite

13.30-Öğlen uykusu rutinleri, Anne sütü. Eksikliğinde doktorunuz önerdiyse Aptamil Çocuk Devam Sütü

14.00-Öğlen uykusu.

16.00-Uyanma ve bez değiştirme, ara öğün.

16.30-Oyun ,eğitici aktivite, eğlence.

17.30- Açık hava gezintisi.

18.00-Akşam yemeği.

19.00-Uyku öncesi rutinler, sakin oyun, banyo, pijama.

19.30- Anne sütü. Eksikliğinde doktorunuz önerdiyse Aptamil Çocuk Devam Sütü

20.00-Masal, kitap okuma ve gece uykusuna geçiş.

*D vitamini çocuklarda bağışıklık sisteminin normal işlevine katkıda bulunur.


Referans