Bebeğiniz için en iyi besin anne sütüdür
bg

19 Aylık Bebeğin Günlük Rutini

Bebeğinizin 19. Ayı

Bebeğinizin kararlı mı, uyumlu mu olduğu gibi karakter özelliklerini şimdiden fark edebilirsiniz. 19 aylık bebeğiniz edindiği yeni becerilerle bunları size ifade edebilir. 10 ila 20 kelime arasını kullanabilir, özgürce hareket edebilir ve daha kolay odaklanabilir. Bu hızlı gelişim döneminde bebeğinize destek olmak için beslenme, uyku ve oyun ritmini korumaya özen gösterebilirsiniz.

19 aylık bebek rutini oluşturmak kadar onu korumak da bebeğinizin gelişimi ve kendisini güvende hissetmesi açısından önemlidir. Bebeğinizin günlük rutinini korumak için beslenme ile bağışıklığını destekleyebilirsiniz. Bebeğinizin bağışıklık sisteminin desteklenmesi, hastalıklara karşı dirençli olmasını ve böylece günlük düzeninin bozulmamasını sağlar. 

19 Aylık Bebeğin Günlük Beslenme Rutini

Bebeğiniz 2 yaşına yaklaşırken beslenmesinin en önemli kaynaklarından birisi hala anne sütüdür. Ek gıdanın yanı sıra bebeğinize, anne sütü vermeye devam etmelisiniz.  Bebeğinizin ihtiyacına göre vereceğiniz anne sütü miktarını artırabilirsiniz. Anne sütü, zengin içeriğiyle bebeğinizin bağışıklık sistemini desteklemeye yardımcı olur. Eksikliği ya da yokluğunda ise doktorunuzun tavsiyesiyle çocuk devam sütü ile bebeğinizin beslenmesini destekleyebilirsiniz.  

Doktorunuza danışarak anne sütünün hiç verilemediği veya yetersiz olduğu durumlarda Aptamil 4 Çocuk Devam Sütü kullanabilirsiniz. Kanıtlanmış prebiyotikler içeren Aptamil Çocuk Devam Sütü içeriğindeki D vitamini ile bebeğinizin bağışıklık sisteminin normal işlevini destekler.*

Aptamil Çocuk Devam Sütleri’nin içinde D vitaminin yanı sıra kalsiyum, fosfor, demir, potasyum, çinko, magnezyum, selenyum, bakır ve iyot olmak üzere 10 mineral ile birlikte Vitamin A, Vitamin B12, Vitamin C, Vitamin K, Vitamin E, biyotin, folat gibi vitaminler yer alır.  Ek gıda öğünlerinde ise bebeğinizin mevsimine uygun taze sebze, tahıllar, protein ve karbonhidrat içeren besinler tüketmesine dikkat edebilirsiniz. 

19 Aylık Bebeğin Günlük Uyku Düzeni

¨19 aylık bebek ne kadar uyur?¨ sorusunun cevabı, bir önceki ayda olduğu gibi gündüz 2-3 saat, gece ise yaklaşık 10-12 saattir. Uyku süresinin azalmaması ve ritmini koruyabilmesi için bebeğinizi her gün aynı saatte uyandırmaya ve uyutmaya özen gösterebilirsiniz

19 Aylık Bebeğin Günlük Oyun Programı

Bebeğinizin günlük rutinlerinin ve gelişiminin önemli parçalarından birisi de oyundur. 19 aylık bebeğinizin gelişimini desteklemek için onunla becerilerine uygun oyunlar oynayabilirsiniz. Denge koordinasyon becerisinin gelişimi için ayağıyla top atmasını sağlayabilir, parmak kuklalar oynatarak hem dil gelişimini hem sosyal gelişimini destekleyebilirsiniz. ¨1 Yaş Oyun ve Oyuncakları¨ başlıklı içeriğimizi okuyarak bebeğinizin ayına uygun oyun ve oyuncaklar hakkında bilgi edinebilirsiniz.

19 Aylık Bebeğin Günlük Rutin Tablosu

07.30-Uyanma ve bez, üst değişimi.

08.00-Kahvaltı, Anne sütü. Eksikliğinde doktorunuz önerdiyse Aptamil Çocuk Devam Sütü

09.00-Oyun,eğitici aktivite, eğlence.

09.30-Ara öğün.

10.00-Oyun, eğitici aktivite.

11.00-Açık hava gezintisi.

12.00-Bez değiştirme, öğlen yemeği.

13.00 -Eğitici aktivite saati.

13.30-Öğlen uykusu rutinleri, Anne sütü. Eksikliğinde doktorunuz önerdiyse Aptamil Çocuk Devam Sütü

14.00-Öglen uykusu.

16.00-Uyanma, bez değiştirme, ara öğün.

17.00-Oyun, eğitici aktivite, açık hava gezintisi.

18.00-Akşam yemeği.

19.00-Sakin eğitici aktivite, banyo, pijama

19.30- Anne sütü. Eksikliğinde doktorunuz önerdiyse Aptamil Çocuk Devam Sütü

20.00-Masal, kitap okuma ve gece uykusuna geçiş.

* D vitamini çocuklarda bağışıklık sisteminin normal işlevine katkıda bulunur.


Referans