Bebeğiniz için en iyi besin anne sütüdür
bg

22 Aylık Bebeğin Günlük Rutini

Bebeğinizin 22. Ayı

Bebeğiniz 2 yaşına yaklaşırken dengede durma, el-göz koordinasyonu ve motor becerilerinin birçoğu gelişmiş olur. 50 ya da daha fazla kelimeyi kullanarak konuşabilir. Bebeğiniz bu becerilerinden bazılarını kullanmakta başarılı olamayınca da biraz huzursuzlanabilir.* [1] Böyle anlarda bebeğinize hemen yardım etmek yerine yaptığı şeyi tekrar denemesi için ona fırsat verebilirsiniz. Böylece bebeğiniz, kendi kendine başarmanın verdiği özgüveni hisseder ve gelişimi devam eder. Bebeğinizin gelişimi için verebileceğiniz bir diğer önemli destek ise onun rutinlerini korumaya özen göstermektir. 

22 aylık bebeğinizin beslenme düzeni, uyku rutini ve oyun programının bozulmaması için de bağışıklık sistemini desteklemeye özen gösterebilirsiniz. ¨Bebeklerde bağışıklık sistemi nasıl desteklenir?¨ sorusunun cevabı ise beslenmede gizlidir.

22 Aylık Bebeğin Günlük Beslenme Rutini

22 aylık bebeğiniz günde 3 ana öğün ve 2 ara öğün ile beslenebilir. Ancak bebeğiniz istedikçe onu ek gıdanın yanı sıra anne sütü ile beslemeye devam edebilirsiniz. Anne sütünde bulunan zengin içerik, bebeğinizin bağışıklık sistemini güçlendirir. Eksikliği ya da yokluğunda ise doktorunuzun tavsiyesiyle çocuk devam sütü ile bebeğinizin beslenmesini destekleyebilirsiniz.  

Aptamil 4 Çocuk Devam Sütünü doktorunuza danışarak anne sütünün hiç verilemediği veya yetersiz olduğu durumlarda kullanabilirsiniz. Kanıtlanmış prebiyotikler içeren Aptamil Çocuk Devam Sütü içeriğindeki D vitamini ile bebeğinizin bağışıklık sisteminin normal işlevini destekler.*

Aptamil Çocuk Devam Sütleri’nin içinde D vitaminin yanı sıra kalsiyum, fosfor, demir, potasyum, çinko, magnezyum, selenyum, bakır ve iyot olmak üzere 10 mineral ile birlikte Vitamin A, Vitamin B12, Vitamin C, Vitamin K, Vitamin E, biyotin, folat gibi vitaminler yer alır.  Ek gıda öğünlerinde ise bebeğinizin mevsimine uygun taze sebze, tahıllar, protein ve karbonhidrat içeren besinler tüketmesine dikkat edebilirsiniz. 

 2 yaşına kadar bebeğinizin beslenmesinde anne sütüne yer verebilirsiniz. Ek gıda öğünlerinde ise bebeğinizin bağışıklık sistemini destekleyen gıdaların bulunmasına dikkat edebilirsiniz. Bebeğinizin bağışıklık sisteminin gelişimi için ihtiyaç duyduğu gıdaları öğrenmek için ¨Bağışıklık Güçlendiren Gıdalar¨ başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

22 Aylık Bebeğin Günlük Uyku Düzeni

İki yaşına yaklaşan bebeğiniz, gündüz 1 buçuk-3 saat, gece ise 10-12 saat uyuyabilir. Sabah uyandıktan sonra ise artık 5 saatten daha uzun süre uyanık kalabilir. 22 aylık bebeğinizin bağışıklık sistemini destekleyerek vücudunun dirençli olmasını sağlayabilir ve günlük uyku düzeninin bozulmamasına yardımcı olabilirsiniz. Bebeğinizin günlük ritmi içerisinde önemli yer tutan bir diğer konu ise oyun düzenidir. 

22 Aylık Bebeğin Günlük Oyun Programı

Bebeğiniz, evcilik, itfaiyecilik gibi rol oyunlarından keyif duymaya başlayabilir. Evdeki eşyaları kullanarak ya da ayına uygun müzik aletleri alarak bebeğinizin müzik kulağının gelişmesine yardımcı olabilirsiniz. 

Bebeğinizin dil gelişimini desteklemek için de ona her gün resimli kitaplar okuyabilir ve çocuklara özel kitapçılara götürerek kitaplara karşı sevgisinin oluşmasını sağlayabilirsiniz. Bebeğinizle gidebileceğiniz kitapçıları öğrenmek için ¨Bebeğinizin Ayrılmak İstemeyeceği 9 Kitabevi¨ başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz. 

¨22 aylık bebek ne kadar uyur?¨ ya da ¨22 aylık bebek kaç saatte beslenmeli?¨ sorularının cevabını verdiğimiz aşağıdaki örnek tabloyu incelerken her bebeğin gelişiminin ve günlük rutininin kendine özgü olduğunu hatırlamanızda fayda vardır. Örneğin bebeğiniz daha çok süt içme ihtiyacı duyup daha az oyun oynama isteği gösterebilir. Bebeğinizin ihtiyaçlarına göre bu rutini belirleyebilirsiniz. İşte, örnek 22 aylık bebek rutini:

22 Aylık Bebeğin Günlük Rutin Tablosu

07.30-Uyanma,alt ve üst değişimi.

08.00-Kahvaltı, yanında anne sütü. Eksikliğinde doktorunuz önerdiyse Aptamil Çocuk Devam Sütü

09.00-Oyun, eğitici aktivite, eğlence.

10.00-Alt değiştirme, sonrasında ara öğün.

11.00-Oyun,eğitici aktivite, eğlence, açık hava.

12.00-Öğlen yemeği.

13.30-Alt değiştirme, sonrasında anne sütü. Eksikliğinde doktorunuz önerdiyse Aptamil Çocuk Devam Sütü

14.00-Öğlen uykusu.

15.30-Uyanma,alt değiştirme, ara öğün.

16.00-Oyun, eğlence, eğitici aktivite, açık hava.

18.00-Akşam yemeği.

19.00-Uyku öncesi rutinler, banyo, pijama.

19.30-Anne sütü. Eksikliğinde doktorunuz önerdiyse Aptamil Çocuk Devam Sütü

20.00-Masal,kitap okuma ve gece uykusuna geçiş.

 

*D vitamini çocuklarda bağışıklık sisteminin normal işlevine katkıda bulunur.

** Bebeğinize en iyisi anne sütüdür, eksikliğinde doktora danışınız.