Bebeğinizin 23. Ayı
Bebeğiniz üç tekerlekli bir bisikleti kullanacak kadar beceri kazanmaya başladı. Yaşamınızın ritmine renk katan bebeğinizin günlük düzenini koruyarak gelişimine destek vermeye devam edebilirsiniz. 23 aylık bebek rutini yani beslenme, uyku ve oyundan oluşan günlük düzeni korumak için de bebeğinizin bağışıklık sistemini desteklemeye özen gösterebilirsiniz. Vücudu dirençli hale gelen bebeğinizin günlük rutini aksamamış olur.
¨23 aylık bebek ne kadar uyur?¨ ya da ¨23 aylık bebek kaç saatte beslenmeli?¨ sorularının cevaplarına bakarak 23 aylık bebeklerde günlük rutin hakkında bilgi edinmek için yazının devamını okuyabilirsiniz.
23 Aylık Bebeğin Günlük Beslenme Rutini
Aile sofranızın bir parçası olan 23 aylık bebeğiniz günde 3 ana öğün ve 2 ara öğün yiyebilir. Sabah kahvaltısından önce ya da kahvaltının yanında içecek olarak ve gece uykusundan önce de bebeğinize anne sütü verebilirsiniz.
Yokluğunda veya eksikliğinde ise doktor tavsiyesi ile kahvaltı ve gecede birer bardak Aptamil Çocuk Devam Sütü içirebilirsiniz. Kanıtlanmış prebiyotikler içeren Aptamil Çocuk Devam Sütü'nün içeriğindeki D vitamini, bebeğinizin bağışıklık sisteminin normal işlevini destekler.*
Aptamil Çocuk Devam Sütleri’nin içinde D vitaminin yanı sıra kalsiyum, fosfor, demir, potasyum, çinko, magnezyum, selenyum, bakır ve iyot olmak üzere 10 mineral ile birlikte Vitamin A, Vitamin B12, Vitamin C, Vitamin K, Vitamin E, biyotin, folat gibi vitaminler yer alır. Ek gıda öğünlerinde ise bebeğinizin mevsimine uygun taze sebze, tahıllar, protein ve karbonhidrat içeren besinler tüketmesine dikkat edebilirsiniz
Bebeğinizin gıda öğünlerini hazırlarken ise muz, kereviz, enginar ve balkabağı gibi besinler kullanarak bağışıklık sistemine destek verebilirsiniz. Bağışıklığı desteklenen bebeğiniz, yaşamının ritmini oluşturan beslenme, oyun ve uyku düzenini koruyabilir.
23 Aylık Bebeğin Günlük Uyku Düzeni
Bebeğiniz gündüz 1 buçuk-3 saat, gece ise yaklaşık 10-12 saat uyuyabilir. 23 aylık bebeğinizin düzenli olarak açık havaya çıkması ve fiziksel eğitici aktivitede bulunması, akşam uykusuna daha kolay geçmesine yardımcı olabilir. Bebeğinizin hem dil gelişimine destek vermek hem de uyku rutini oluşturmak için de akşam uykusundan önce ona kitap okuyabilirsiniz.
23 Aylık Bebeğin Günlük Oyun Programı
Bebeğinizin becerileri geliştikçe oyunları da çeşitlenmeye devam ediyor. 23 aylık bebeğiniz denge bisikleti ya da üç tekerlekli bisiklete binmeye başlayabilir. Daha dengeli yürüdüğü için çekilebilen oyuncaklarla ayakta oynamaktan da keyif duyabilir.
23 aylık bebeklerde örnek günlük rutin tablosunu incelerken her bebeğin gelişim ve ihtiyaçlarının kendine özgü olduğunu bilmenizde fayda vardır. Bebeğiniz ihtiyaç duyduğu müddetçe onu daha sık anne sütü verebilirsiniz. Yokluğunda veya eksikliğinde doktor tavsiyesi ile Aptamil Çocuk Devam Sütü ile beslenmesini destekleyebilirsiniz.
23 Aylık Bebeğin Günlük Rutin Tablosu
07.30-Uyanma ve bez, üst değişimi.
08.00- Kahvaltı öğünü yanında anne sütü. Eksikliğinde doktorunuz önerdiyse Aptamil Çocuk Devam Sütü
09.00-Oyun,eğitici aktivite,etkinlik,eğlence.
10.00-Bez değiştirme ve sonrasında ara öğün
10.30-Oyun,eğitici aktivite, açık hava.
12.00 -Öğlen yemeği
13.30-Bez değiştirme, sonrasında anne sütü. Eksikliğinde doktorunuz önerdiyse Aptamil Çocuk Devam Sütü
14.00-Öğlen uykusu.
15.30-Uyanma, bez değiştirme, sonrasında ara öğün.
16.30-Oyun, eğitici aktivite, eğlence
17.30- Açık hava gezintisi.
18.30-Akşam yemeği.
19.30-Uyku öncesi rutinler, sakin oyun, banyo, pijama
20.00-Anne sütü. Eksikliğinde doktorunuz önerdiyse Aptamil Çocuk Devam Sütü
20.30-Masal, kitap okuma ve gece uykusuna geçiş.
* D vitamini çocuklarda bağışıklık sisteminin normal işlevine katkıda bulunur.