Bebeğinizin 24. Ayı (2 yaşında!)
Tebrik ederiz! Bebeğiniz, yaşamınızın tatlı bir parçası olalı 2 yıl oldu. Artık tuvalet eğitimine başlama, özgürce hareket etme ve kendisini çok daha iyi ifade etme gibi dönüm noktalarına yaklaştı.
Bebeğinizin erken çocukluk döneminde gerçekleşen bu gelişim aşamalarına destek vermek için onun günlük rutinini koruyabilirsiniz. 2 yaşındaki bebeğinizin uyku düzeni, beslenme rutini ve oyun programını korumak için de bağışıklık sistemini destekleyebilirsiniz. Çünkü vücudu dirençli bebeğinizin beslenme, uyku ve oyundan oluşan ritmi bozulmaz.
24 Aylık Bebeğin Günlük Beslenme Rutini
2 yaşındaki bebeğiniz kendi kararlarını verme isteğiyle yemekleri seçebilir. Rol model olup alışveriş ve yemek yapma sürecine onu dahil etmek, bebeğinizdeki yemek seçiciliğini azaltabilir. Bebeğinizi günde 3 ana öğün ve 2 ara öğün olmak üzere bağışıklığını ve gelişimini destekleyici gıdalarla beslemeye özen gösterebilirsiniz. 24 aylıkken de bebeğinizi anne sütü ile beslemeye devam edebilirsiniz. Yokluğunda veya eksikliğinde doktor tavsiyesiyle çocuk devam sütü ile bebeğinizi besleyebilirsiniz.
Aptamil 4 Çocuk Devam Sütünü doktorunuza danışarak anne sütünün hiç verilemediği veya yetersiz olduğu durumlarda kullanabilirsiniz. Kanıtlanmış prebiyotikler içeren Aptamil Çocuk Devam Sütü'nün içeriğindeki D vitamini, bebeğinizin bağışıklık sisteminin normal işlevini destekler.*
Aptamil Çocuk Devam Sütleri’nin içinde D vitaminin yanı sıra kalsiyum, fosfor, demir, potasyum, çinko, magnezyum, selenyum, bakır ve iyot olmak üzere 10 mineral ile birlikte Vitamin A, Vitamin B12, Vitamin C, Vitamin K, Vitamin E, biyotin, folat gibi vitaminler yer alır. Ek gıda öğünlerinde ise bebeğinizin mevsimine uygun taze sebze, tahıllar, protein ve karbonhidrat içeren besinler tüketmesine dikkat edebilirsiniz.
Doktorunuz farklı bir öneride bulunmadığı sürece Aptamil 4 Çocuk Devam Sütü’ne bebeğinizin 12. ayı dolduktan sonra başlanır ve 24. ayın sonuna kadar devam edilir. Bebeğiniz 24. ayı doldurduktan sonra Aptamil 5 Çocuk Devam Sütü’ne geçiş yapabilirsiniz. 2 yaşından 3 yaşına kadar anne sütü eksikliği veya yokluğunda doktor tavsiyesi ile Aptamil 5 Çocuk Devam Sütü ile bebeğinizi beslemeye devam edebilirsiniz.
24 Aylık Bebeğin Günlük Uyku Düzeni
2 yaşındaki bebeğinizin öğle uykuları azalmaya başlayabilir. Yine de 24 saat içinde yaklaşık 13 saat uyuyabilir. Bebeğinizi daha erken uyutarak uyku saatlerini düzenleyebilirsiniz.
24 Aylık Bebeğin Günlük Oyun Programı
Bebeğiniz boyama kalemleri, bloklar ve hayali oyunlarla oynamaktan keyif alır. 24 aylık bebeğinizin düzenli olarak açık havada oynamasını sağlayarak yeni keşiflerde bulunmasını sağlayabilirsiniz.
24 aylık bebek rutini örnek tablosunda ¨24 Aylık Bebek Ne Kadar Uyur?¨ ve ¨24 aylık bebek kaç saatte beslenmeli?¨ gibi soruların cevaplarına yer verdik. Günlük rutin tablosunu incelerken her bebeğin gelişiminin ve günlük düzeninin kendine özgü olduğunu hatırlamanızda fayda vardır.
24 Aylık Bebeğin Günlük Rutin Tablosu
07.30-Uyanma, bez ve üst değişimi.
08.00-Kahvaltı öğünü yanında anne sütü. Eksikliğinde doktorunuz önerdiyse Aptamil Çocuk Devam Sütü
09.00-Oyun, eğitici aktivite, etkinlik.
10.00 -Tuvalet eğitimi denemesi
10.30- Ara öğün.
11.00-Oyun, eğlence, eğitici aktivite.
11.30- Açık hava gezintisi.
12.00-Öğlen yemeği.
13.00-Alt değiştirme. (Tuvalet eğitimi denemesi)
13.30-Anne sütü. Eksikiğinde doktorunuz önerdiyse Aptamil Çocuk Devam Sütü
14.30-Öğlen uykusu
16.00-Uyanma,bez değiştirme (tuvalet denemeleri)
17.00-Ara öğün.
17.30-Oyun ,eğlence, eğitici aktivite,
18.00- Açık hava gezintisi.
18.30-Akşam yemeği.
19.30-Uyku öncesi sakin oyun, banyo, pijama.
20.00-Anne sütü. Eksikliğinde doktorunuz önerdiyse Aptamil Çocuk Devam Sütü
20.30-Kitap,masal okuma ve gece uykusuna geçiş.
*D vitamini çocuklarda bağışıklık sisteminin normal işlevine katkıda bulunur.