Bebeğinizin 3. Ayı
Üç aylık bebeğiniz sesinizi tanıdığı için size gülümseyebilir, karnı üzerinde durduğunda başını kaldırabilir ve göz teması kurabilir. Üç ay gibi kısa bir sürede gösterdiği bu gelişim aşamalarını desteklemek için bebeğinizin günlük uyku, beslenme ve oyun düzenini korumaya özen gösterebilirsiniz.
3 aylık bebek rutini oluşturmanın yanı sıra bağışıklığını destekleyerek bu düzeni korumak da önemlidir. Çünkü bebeğinizin bir rutine bağlı kalması onun bir sonraki adımı daha kolay kabul etmesini ve kendisini güvende hissetmesini sağlar. Bu şekilde vücut direnci yükselen bebeğinizin hastalığa yakalanma ihtimali azalabilir.
Üç Aylık Bebeğin Günlük Beslenme Rutini
Bebekler, henüz gelişmekte olan bir bağışıklık sistemi ile dünyaya gelir. “Bebeklerde bağışıklık sistemi nasıl desteklenir?” sorusunun cevabı anne sütünde gizlidir. Anne sütü, içeriğindeki zengin bileşenler sayesinde bebeğinizin bağışıklık sistemini destekler.
Bebeğinize ilk 6 ay sadece anne sütü vermelisiniz. Anne sütü eksikliği ya da yokluğu durumunda da doktorunuza danışabilirsiniz.
Üç Aylık Bebeğin Günlük Uyku Düzeni
Bebeğinizin üç aylık oluşu, ¨Bebeklerde uyku rutini ne zaman başlamalı?¨ sorusunun cevabını almaya yaklaştığınız bir dönemdir. Artık ılık banyo yaptırmak ve ninni söylemek gibi düzenli uyku rutini uygulamalarına başlayabilirsiniz.
3 aylık bebeğiniz toplam 5 saat gündüz uykusu uyuyabilir. Gece ise yaklaşık 10-11 saat uyuyabilir. Bebeğinizin her gün aynı saatte uyanmasına, akşam ise 20.00’yi geçmeden uyumasına özen gösterebilirsiniz. Çünkü uyku saati geçen bebeğiniz enerjik gibi görünse de zamanla huzursuzluk yaşamaya başlayabilir.
Üç Aylık Bebeğin Oyun Programı
Bebeğiniz vücudunu daha iyi kontrol etmeye ve sosyal etkileşimde bulunmaya başladığı bir döneme girmiş olabilir. Bebeğinizi bir oyun matına/halısına karnının üzerinde yatırıp kaslarının gelişmesine destek verebilirsiniz. 0-6 ay bebeklere özel ¨Bebek Kas Güçlendirme Egzersizleri¨ yazımızı okuyarak bebeğinizle oynayacağınız oyunları şekillendirebilirsiniz.
¨3 Aylık Bebek Ne Kadar Uyur?¨ ve ¨3 aylık bebek kaç saatte beslenmeli?¨ sorularının cevabını verdiğimiz 3 aylık bebeklerin günlük düzeni tablosunu incelerken her bebeğin günlük rutininin kendisine özel olduğunu hatırlamanızda fayda vardır.
3 Aylık Bebeğin Günlük Rutin Tablosu
06.30-Uyanma, alt ve üst değişimi.
07.00-Anne sütü.
08.00-Oyuncaklarla eğitici aktivite.
08.30-Alt değiştirme ve uyku.
10.00-Uyanma, masaj, bez kontrol, anne sütü.
10.30-Açık hava gezintisi.
11.30-Uyku.
13.00-Uyanma, bez değiştirme, sonrasında anne sütü.
13.30-Oyuncaklarla eğitici aktivite, ana kucağı keyfi.
14.00- Açık hava gezintisi.
14.30-Bez değiştirme, masaj.
15.00-Açık hava gezintisi, uyku.
16.00-Anne sütü, uyku.
17.00-Uyanma, bez değiştirme ve müzik.
18.00-Uyku öncesi rutinler. Banyo, masaj, istenirse yarım kundak.
19.00 -Anne sütü
20.00-Gece uykusuna geçiş.
22.00-Anne sütü, beyaz gürültü ile gece uykusuna devam.
01.00 -Anne sütü (uykuda alt kontrolü)
05.00 -Anne sütü. (uykuda alt kontrolü)
3 aylık bebek gelişimi hakkında detaylı bilgi almak için 3 aylık bebek gelişimi içeriğine hemen tıklayın.