Bebeğiniz için en iyi besin anne sütüdür
bg

21 Aylık Bebeğin Günlük Rutini

Bebeğinizin 21. Ayı

Bebeğiniz ¨Yerden topu al ve bana at¨ gibi iki aşamalı komutları anlayıp uygulayabilir. Çocukluğa doğru adımlar attığına tanıklık ettiğiniz bebeğinizin bu dönemde de sizin desteğinize ihtiyacı vardır. 21 aylık bebeğinizin uyku düzeni, beslenme rutini ve oyun programının günlük düzene sahip olmasını sağlayarak onun gelişimine değerli bir katkı sağlayabilirsiniz.

21 aylık bebek rutini oluşturmak kadar bu rutini korumak da önemlidir. Bir sonraki adımda nelerin olacağını bilen bebeğiniz hem daha uyumlu olabilir hem de belirsizliklerden uzakta olmak onu rahatlatabilir. 21 aylık bebeğinizin günlük rutinini düzenli tutmak için bağışıklık sistemini destekleyebilirsiniz.

Bebeğinizin bağışıklık sisteminin en büyük dostu ise beslenmedir. ¨21 aylık bebek kaç saatte beslenmeli?¨ gibi günlük planlamaya dair bilgilerden önce bebeğinizin ayına uygun beslenme düzenine göz atabiliriz.

21 Aylık Bebeğin Günlük Beslenme Rutini

Kendi kararlarını vermeyi deneyen bebeğiniz bu dönemde yemek seçebilir. Bebeğinizin ek gıda öğünlerinde çinko, C vitamini, D vitamini ve demir gibi bağışıklık sistemini destekleyici besinleri bulundurmaya özen gösterebilirsiniz. Bu besin kaynaklarını içeren gıdaları, sevdiği yiyeceklerin içine katarak bebeğinizin yemesini sağlayabilirsiniz.[1] 

Ek gıdanın yanı sıra bebeğinizi 2 yaşına kadar anne sütüyle beslemeye devam edebilirsiniz. Eksikliği ya da yokluğunda ise doktorunuzun tavsiyesiyle çocuk devam sütü ile bebeğinizin beslenmesini destekleyebilirsiniz.

Doktorunuza danışarak anne sütünün hiç verilemediği veya yetersiz olduğu durumlarda Aptamil 4 Çocuk Devam Sütü kullanabilirsiniz.

Kanıtlanmış prebiyotikler içeren Aptamil Çocuk Devam Sütü içeriğindeki D vitamini ile bebeğinizin bağışıklık sisteminin normal işlevini destekler.*

Prebiyotik lifler içeren Aptamil Çocuk Devam Sütü’nde, D vitaminin yanı sıra A, C, K, E Vitaminleri, Pantetonik Asit, Biotin, Folat ve B vitaminlerinden B1, B2 ve B12 vitaminleri bulunur. Ayrıca potasyum, klor, kalsiyum, fosfor, magnezyum, demir, çinko, bakır, iyot ve selenyum mineralleri içeren Aptamil Çocuk Devam Sütü, akıllı kutusu ile pratik ve hijyenik kullanım imkanı sağlar.

¨Güçlü Bağışıklık İçin Tarifler¨ başlıklı yazımızı okuyarak bebeğinizin damak zevkine uygun öğünler hazırlayabilirsiniz. (Bebeğinize en iyisi anne sütüdür, eksikliğinde doktora danışınız.)

21 Aylık Bebeğin Günlük Uyku Düzeni

21 aylık bebeğiniz günlük 1.5-3 saat, geceleri yaklaşık 11-12 saat uyuyabilir. Çevresini keşfetme isteği ile dolu olan bebeğiniz akşam uykusuna yatmamak isteyebilir. Bebeğinize loş bir odada kitap okuma ya da ılık banyo yaptırma gibi uyku rutinleri belirleyerek akşam uykusunu daha kolay hale getirebilirsiniz.

21 Aylık Bebeğin Günlük Oyun Programı

21 aylık bebeğinizin günlük oyun düzenine gitgide daha rahat dahil olmaya başlayacağınız bir döneme yaklaşmış olabilirsiniz. Bebeğiniz yapbozla oynama gibi oturarak oynanan oyunların yanı sıra koşarak ebelemece oynama gibi fiziksel eğitici aktivitelere de eşlik edebilir. ¨21 aylık bebek ne kadar uyur?¨ ya da ¨Bebek bezi kaç kez değiştirilir?¨ gibi soruların cevabına ulaşmak için aşağıdaki örnek tabloyu inceleyebilirsiniz. Tabii her bebeğin gelişiminin kendine özgü bir seyirde devam ettiğini ve günlük rutininde farklılıklar olabileceğini hatırlamanızda fayda vardır. 

21 Aylık Bebeğin Günlük Rutin Tablosu

07.30-Uyanma,alt ve üst değişimi.

08.00-Kahvaltı, Anne sütü. Eksikliğinde doktorunuz önerdiyse Aptamil Çocuk Devam Sütü

09.00-Eğlence, oyun, eğitici aktivite.

09.30-Ara öğün.

10.00-Oyun, eğitici aktivite.

11.00-Açık hava gezintisi.

12.00-Öğlen yemeği.

13.00-Öğlen uykusu öncesi rutinler, alt değiştirme

13.30- Anne sütü. Eksikliğinde doktorunuz önerdiyse Aptamil Çocuk Devam Sütü

14.00-Öğlen uykusu.

16.00-Uyanma ,bez değiştirme, ara öğün.

17.00-Oyun,eğitici aktivite, eğlence.

17.30- Açık hava gezintisi.

18.00-Akşam yemeği.

19.00-Rutinler,banyo, pijama.

19.30- Anne sütü. Eksikliğinde doktorunuz önerdiyse Aptamil Çocuk Devam Sütü

20.00-Masal,kitap okuma ve gece uykusuna geçiş.

* D vitamini çocuklarda bağışıklık sisteminin normal işlevine katkıda bulunur.