Bebeğiniz için en iyi besin anne sütüdür
bg

7 Aylık Bebeğin Günlük Rutini

Bebeğinizin 7. Ayı

Bebeğiniz edindiği yeni becerilerle 7. ayında da sizi şaşırtmaya devam edebilir. 7. ay bebek gelişiminin en heyecanlı aşamalarından birisi ise emekleme denemeleridir. Bebeğinizin ilk adımlarını atma çabalarında ona destek olmak için günlük düzenini korumaya özen gösterebilirsiniz. 

Günlük rutininin sağlanması hem gelişiminin beklenilen seyrinde gitmesine hem de bebeğinizin yeni kabiliyetlerini denerken kendisini güvende hissetmesine yardımcı olabilir. 

7 aylık bebeğinizin günlük düzen ve rutinini koruyarak onun bağışıklık sisteminin gelişimine destek verebilirsiniz.

Yedi Aylık Bebeğin Günlük Beslenme Rutini

7 aylık bebek beslenmesinin 5’te 4’ü yani çok büyük bir kısmını anne sütü oluşturur. Ek gıda ise 2 ara öğünle sınırlı kalmalı ve bir öğünde verdiğiniz ek gıda miktarı da minik bir bebek kavanozunu geçmemelidir[1] .* 7 aya özel örnek menü için tıklayın

Bebeğinizin günlük düzeninin bozulmaması için bağışıklık sistemini beslenme ile destekleyebilirsiniz. Anne sütünde bulunan zengin bileşenler, bebeğinizin bağışıklık sisteminin en büyük destekçileridir. Eksikliği ya da yokluğunda ise doktorunuzun önerisine uygun olarak bebeğinizi devam sütü ile besleyebilirsiniz.

'7 aylık bebek kaç saatte beslenmeli?' sorusunun cevabına ulaşmak için de aşağıdaki örnek tabloyu inceleyebilirsiniz. Bebeklerde günlük rutinlere örnek olarak hazırladığımız tabloyu incelerken her bebeğin gelişim sürecinin ve ihtiyaçlarının kendine özgü olduğunu hatırlamanızda fayda vardır. Bebeğinizin ihtiyacına göre beslenme sıklığını artırabilirsiniz. 

Yedi Aylık Bebeğin Günlük Uyku Düzeni

Bebeğiniz iki kez gündüz uykusuna yatıp toplamda yaklaşık 3 saat uyuyabilir[2] .* Yedi aylık bebeklerde gece uykusu ise yaklaşık 11 saat sürebilir. Bağışıklık sistemini desteklemenin yollarından birisi olan uyku hakkında bilgi almak için ¨Bağışıklık Sistemi İçin Uyku¨ başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz. 

Yedi Aylık Bebeğin Günlük Oyun Programı

Bebeğinize ses çıkaran top ya da tekerlekli ve müzikli oyuncak alarak onu emeklemeye teşvik edebilirsiniz. Ayrıca parmak kuklalar ile farklı ses tonlarında konuşup bebeğinizin dil gelişimine de destek verebilirsiniz. 

¨7 aylık bebek ne kadar uyur?¨ ya da ¨Ek gıda ne sıklıkla verilmeli?¨ gibi soruların cevaplarına ulaşmak için örnek 7 aylık bebek rutini tablomuzu inceleyebilirsiniz. 

7 Aylık Bebeğin Günlük Rutin Tablosu

07.00-Uyanma, bez ve üst değişimi.

07.30-Anne sütü. Eksikliğinde doktorunuz önerdiyse devam sütü*

08.00-Oyun, eğitici aktivite, eğlence.

08.30-Ara öğün.

09.00-Uyku zamanı.

10.00-Uyanma ve bez değiştirme.

10.30-Anne sütü. Eksikliğinde doktorunuz önerdiyse devam sütü*

11.00-Oyun, eğitici aktivite, eğlence.

11.30- Açık hava gezintisi.

12.00-Ara öğün. (Öğlen yemeği)

13.00-Bez değiştirme.

13.30- Anne sütü. Eksikliğinde doktorunuz önerdiyse devam sütü*

14.00-Öğlen uykusu 

15.00-Uyanma, oyun zamanı, eğitici aktivite,

15.30- Açık hava gezintisi.

16.00-Ara öğün.

17.00-Alt değiştirme, anne sütü. Eksikliğinde doktorunuz önerdiyse devam sütü*

17.30-Akşam üstü şekerleme uykusu.

18.30-Uyanma, sakın vakit geçirme, uyku öncesi rutinler, banyo, masaj, uyku tulumu.

19.30- Anne sütü. Eksikliğinde doktorunuz önerdiyse devam sütü*

20.00-Gece uykusu.

01.30-Rüya öğünü beslenmesi.

*Bebeğinize en iyisi anne sütüdür, eksikliğinde doktora danışınız.